Dichtbij weerbericht: Felle koudegolf, kwik 25 graden naar beneden

18 june 2012

In de loop van het weekend breidt het zeer grote koudereservoir boven Noordoost-Europa zich zuidwaarts uit en bereikt Nederland zondag, hetgeen met wat sneeuw gepaard kan gaan. Vervolgens zijn we vertrokken voor een indrukwekkende koudegolf richting half maart.

In de nachten kan het matig tot streng gaan vriezen en bovendien neemt de sneeuwkans toe. Overdag komt het kwik soms niet eens boven nul uit. De gehele volgende week blijft het koud

Lange(re) termijn
Mogelijk wordt het recordkoud voor half maart volgende week met gerede kans op sneeuw en minima richting de -10 graden en overdag kan het ook blijven vriezen hetgeen zeer zeldzaam is voor maart. Waarschijnlijk gaat de kou aanhouden tot in het weekend van 16 maart.

Veel meer info over de koudegolf is er via de weerprimeurlijnen. Op nr. 0900-1234554 is te vernemen hoe ongekend koud het wordt en hoeveel sneeuw er gaat vallen.

Opvallende weerinformatie is er ook op www.weerprimeur.nl en volg de prikkelende ‘statements’ eens via http://Twitter.com/Weerprimeur