Opladen bij ministerie van Milieu

18 may 2016
Haarlem

De 29-jarige Haarlemmer reist sinds 15 maart zonder geld en met een elektrische auto naar Australië. Tijdens zijn reis is hij compleet afhankelijk van de energie die mensen hem via de website plugmeinproject.com aanbieden.

Zigzaggen

''Ik ben al enkele maanden aan het rijden en krijg ontzettend veel reacties van mensen uit Europa die ook duurzaamheids projecten aan het opzetten zijn. Zo heb 35 projecten bezocht in België, Italië, Oostenrijk en Zwitserland. Nu ben ik in Duitsland en komende weken rijd ik via de Scandinavische landen naar Rusland, Moskou. Niet efficiënt dus maar meer zigzaggend'', vertelt Wakker telefonisch.

Kennis opdoen

Het Duitse Ministerie van Milieu, Natuurbehoud, Gebouwen en Nucleaire Veiligheid in Berlijn is onder de indruk van zijn onderneming en heeft Wiebe uitgenodigd op het ministerie. Daar stond hij oog in oog met staatssecretaris Gunther Adler. "Het is een grote eer om te worden uitgenodigd door het Duitse Ministerie. Het geeft mij een geweldige mogelijkheid om kennis op te doen over duurzaamheid in Duitsland. Het land was afgelopen week nog in het nieuws omdat zij een overvloed aan duurzame energie hadden opgewekt. Dat is positief maar daar zitten ook nadelen aan, want als de zon niet schijnt wordt er niks opgewekt. Ik ben benieuwd hoe zij daar mee omgaan.''