Geboortegolf in CenterParcs Zandvoort

08 april 2016
Zandvoort

Het eerste lammetje van het jaar zag op vrijdag 1 april om 07.00 uur het levenslicht. Twee andere volgden spoedig. In totaal werden er dit jaar zes schapen drachtig. Omdat de kinderboerderij niet al te groot is, is besloten het ene jaar de schapen te laten dekken, het andere jaar de geitjes.

Gasten van het park vinden het nieuwe leven fantastisch. Vanwege de geldende Q-koortsregels moeten bezoekers wachten met aaien tot het laatste lammetje is geworpen. "Een naam hebben we niet voor de dieren," vertelt medewerker Daniel Lefferts, "Want daar luisteren schapen toch niet naar. Geitjes vreemd genoeg wel." Voeren is alleen toegestaan door de medewerkers.

De kinderboerderij die gerund wordt door vier vaste medewerkers en twee weekendhulpen was een jubileumgift van de gemeente Zandvoort in 2000. Het park werd in 1989 geopend als Gran Dorado Zandvoort. Behalve schapen en geiten wonen er ook konijnen, cavia's, ganzen, kippen en een varken. Als de lammetjes wat groter zijn worden ze uitgezet over de andere vestigingen van CenterParcs.