Kandidaten gezocht: 100 dagen afvalvrij

04 january 2016
Haarlem

De huishoudens die de uitdaging aan willen gaan, staan er zeker niet alleen voor. Zij krijgen op verschillende manieren hulp van Spaarnelanden én van elkaar. Het webplatform dat speciaal voor 100-100-100 in Haarlem wordt gelanceerd, gaat daar een belangrijke rol in spelen. Hier krijgen de deelnemers leuke weekopdrachten en tips van professionals. Ook kunnen ze op het webplatform terecht voor vragen en het uitwisselen van ervaringen met andere deelnemers. Afval is waardevolle grondstof Een gemiddeld huishouden in Nederland gooit 9 kg per week aan restafval weg. In Haarlem is dat ruim 10 kg per week. Dat kan minder. Momenteel verdwijnen er nog veel (her)bruikbare grondstoffen bij het restafval, waardoor er waardevolle grondstoffen verloren gaan. Door de afvalstromen gescheiden in te zamelen, kunnen er nieuwe producten van worden gemaakt en wordt er energie bespaard.

Aanmelden Voor het experiment zoeken Spaarnelanden en gemeente Haarlem naar huishoudens van jong tot oud, van alleenstaand tot grote gezinnen en van een flat tot aan een vrijstaand huis. Iedereen mag meedoen, de enige voorwaarde is dat de deelnemers in de gemeente Haarlem wonen.

Inwoners van Haarlem kunnen zich aanmelden voor 100-100-100 via het webplatform: haarlem.100-100-100.nl. Meer informatie of vragen? Mail naar [email protected].