Kaart: gratis Wifi Haarlem centrum [foto-update]

12 may 2015
Haarlem

Het netwerk heet Free Wifi Haarlem en is voor iedereen die een smartphone of tablet toegankelijk. Het initiatief komt van de Centrum Management Groep die samen met de gemeente, Haarlem Marketing, Ondernemersvereniging Haarlem Centraal, Vereniging Eigenaren Binnenstad Haarlem en de Koninklijke Horeca Nederland afdeling Haarlem het avontuur is aangegaan.

Hoe werkt het?
Gebruikers van het open netwerk krijgen eerst een beginscherm van Haarlem Marketing te zien. Daarop staat informatie over horeca, winkels en cultuur. Nadat er akkoord wordt gegaan met de voorwaarden, is de telefoon verbonden met het signaal. De gegevens van de gebruiker en het surfgedrag wordt niet opgeslagen.

De redactie van het Haarlems Weekblad nam de proef op de som en ging naar de Grote Markt om Free Wifi Haarlem te testen. "Nadat de naam gelijk in het scherm kwam dacht ik dat ik gelijk verbonden was. Maar toen ik wilde WhatsApp'en was er geen verbinding. Al snel was het probleem verholpen, volgens een medewerker van Ziggo was de portal net omgezet waardoor de homepage even niet zichtbaar werd. Nogmaals proberen. En ja hoor, het beginscherm van Haarlem Marketing kwam in beeld. Even akkoord met de voorwaarden en gaan!"

Snelheid
Omdat nog niet veel mensen verbonden waren was de snelheid snel. Een pagina kwam binnen één seconde in beeld. Ook het WhatsApp'en en het Facebook'en ging met dezelfde snelheid. Of dit ook zo blijft tijdens het hoogseizoen met evenementen als Haarlem Jazz en Haarlem Culinair moeten we maar afwachten.