Monic Hendrikckx krijgt eerste Kenau Sieraad

27 january 2014
Haarlem

Kenau was eens strijdbare vrouw, ook omdat zij op zakengebied met succes met mannen concurreerde. De emancipatie van vrouwen lijkt in Nederland gelukt. Van gelijke beloning tussen mannen en vrouwen is echter nog geen sprake.

Kijk je over de grenzen, dan is gelijkwaardigheid ook op andere terreinen nog ver weg. Het Kenau sieraad is gemaakt om vrouwen een hart onder de riem te steken. Eén euro van de ? 9,95 gaat naar Plan Nederland om vrouwen elders financieel te steunen de kloof met mannen te laten dichten.

In november 2013 nam Jennifer Hoes namens het Haarlems Sieraad Collectief de opdracht aan. Zij maakte een stoer maar ook vrouwelijke band, die bol staat van symboliek. Een breed leren bandje met een smal blauw bandje (Het Spaarne, ook wel de parel van Haarlem genoemd!) die een parel (van glas) vasthoudt.

In de stalen gesp staat het logo van Haarlem en op de leren band staan ook nog twee speertjes die naar de parel wijzen. Die parel is natuurlijk Kenau, de ruwe bolster blanke pit. Het Kenau sieraad is bij de VVV te koop en ook via webshop.haarlemmarketing.nl