The Vintage Store zorgt voor werkgelegenheid

13 january 2014
Heemstede

Naast een aantal eigen medewerkers wordt er bij The Vintage Store vooral gewerkt met mensen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt. De visie die The Vintage Store hanteert is werken naar vermogen.

De hergebruikwinkel biedt mensen een kans om op een prettige manier terug te keren in het arbeidsproces, zodat men zich kan voorbereiden op een verdere loopbaan binnen of buiten de muren van The Vintage Store.

Dit gebeurt met stageperiodes, re-integratie via het uwv, vrijwilligerswerk en via de Wajong. De medewerkers worden met een baanbegeleider op alle functies binnen The Vintage Store ingezet. Op basis van de mogelijkheden van de medewerker en de vraag binnen het bedrijf kan dit variƫren van logistiek werk, magazijnwerk, in de horeca, achter de kassa of in de verkoop.

Naast het opdoen van de nodige ervaring wordt ook aandacht besteedt aan sociale vaardigheden, zoals de omgang met klanten en het werken in teamverband. Door optimale begeleiding binnen een duidelijke structuur wordt men klaar gestoomd voor de volgende stap op de arbeidsmarkt.

Op deze manier heeft de tweedehands goederenzaak in het afgelopen jaar dus een twaalftal medewerkers aan een baan zowel binnen als buiten het bedrijf geholpen.

The Vintage Store werd in oktober 2013 uitgeroepen tot winnaar van de Paswerkprijs Sociaal ondernemen 2013. Deze onderschrijft de visie van het bedrijf. Het succes ligt in de korte communicatielijnen tussen medewerker en begeleiding. 'The Vintage Store bewijst met deze pretentieuze prijs op de goede weg te zijn,' zegt Mark Compier, 'En dat allemaal binnen het eerste jaar dat wij onze deuren hebben geopend.'