Tweede VillageGolf van de grond getild

30 july 2013
Heemstede

Charles en Esther Barnhoorn, Ed en Jessie Scargo en Cees Grijzenhout zijn al maanden in de weer om van Village Golf 2013 een bijzonder evenement te maken. In het plantsoen bij het huis van Charles en Esther, staan de organisatoren met hun clubs te oefenen met een zachte bal.

"Vorig jaar hielden wij ons hart vast toen langs wegen en fietspaden werd gespeeld. Dus dit jaar willen wij voor die stukken in het traject zachte ballen gebruiken en dat gaat prima," aldus de organisatoren die niets aan het toeval willen overlaten.

Met de eerste editie van VillageGolf Heemstede werd 4.000,- euro opgehaald voor het goede doel. Dat moet ook dit jaar weer lukken. "Wij maken een spectaculaire 18-holes route door het dorp met verrassingen. Zo valt er bij een Hole-in-One een auto te winnen. Wij komen op natuurterreinen die normaal niet voor het publiek toegankelijk is en dat vraagt het nodige overleg. Maar ook de sponsoring, de vrijwilligers voor de begeleiding van de teams, vervoer, lunches en consumpties moeten geregeld zijn," aldus Barnhoorn.

Er hebben zich al veel sponsors en deelnemers gemeld. Een 'flight' van 4 personen kost 260,- euro en een individuele inschrijver betaalt 75,- euro. Bij goed weer wordt de dag afgesloten met een bbq. Alle inkomsten komen ten goede aan het goede doel. "Dit jaar kunnen verenigingen, individuen en organisaties zich aanmelden als bestemming voor het bij elkaar geslagen geld."

De opbrengst gaat naar mensen/organisaties die maatschappelijk actief zijn in Heemstede of directe omgeving. "Eventueel wordt het verdeeld over meerdere initiatieven of projecten," zegt Scargo. Onderbouwde kandidaatstellingen kunnen tot 12 september worden ingezonden via de tab Goed Doel op www.villagegolf.nl. Vrijwilligers die willen helpen met de organisatie kunnen zich aanmelden op: mail@villagegolf.nl.