De Langste Rollade Ter Wereld

24 december 2012
Haarlem

Meer dan 2800 gezinnen in Nederland, die gebruik maken van de Regionale Voedselbanken, zullen op maandag 24 december een stukje van de Langste Rollade ter Wereld krijgen om hun kerstmaaltijd een feestelijk tintje te kunnen geven. Ben en Astrid van den Berg en Ben Becker hebben de stichting "Vrienden Van De Langste Rollade" opgericht. Deze stichting was op zondag 23 december in Haarlem, de stad met de oudste "Vleesch Hal" van Nederland, uit naam van alle Ambachtelijke Slagers van Nederland, bezig de Langste Rollade Ter Wereld te knopen.

Het tweede doel van deze recordpoging was om het mooie ambachtelijke slagersvak eens extra onder de aandacht brengen. De slagersvrienden wilden laten zien dat niet al het vlees uit grote fabrieken komt, maar dat er nog steeds ambachtelijke slagers zijn die met liefde voor het vak elke dag weer een (h)eerlijk stukje vers vlees bewerken.

De slagers van Nederland ondersteunen de actie van Stichting Vrienden van de Langste Rollade. Omdat zij ervan overtuigd zijn, dat het Slagers Ambacht Toekomst heeft!

Video te zien op: http://youtu.be/9COmM2k4dfs Kijk voor de fotoreportage elders in deze krant.