Heemsteedse Julian Ras, speelt hoofdrol in Sinterklaasfilm

12 september 2012
Heemstede

Het is niet de eerste filmrol voor de leerling uit groep 8 van basisschool de Evenaar. Vorig jaar speelde hij één van de stoute kinderen in Bennie Stout ,eveneens een Sinterklaasfilm. Dat alles komt door zijn oudere broer Mick. Die was meermalen te zien als reporter in het kinderprogramma Willem Wever. "Mijn broer Mick wilde auditie doen voor de musical en tv-serie Kruimeltje. Hij wilde dat ik mij ook opgaf. En toen hebben wij allebei auditie gedaan. Voor die auditie moesten ik ook zingen en dat kun je beter niet horen. Wij kregen geen rol. Later werd ik gebeld of ik een workshop wilde volgen met uiteindelijk misschien de hoofdrol in een Kerstfilm. Die Kerstfilm werd het niet maar wel de Sinterklaasfilm Bennie Stout", aldus de acteur. Broer Mick: "Ik vind het heel leuk dat Julian nu een hoofdrol speelt in de nieuwe film, ik gun het hem echt".

In de film moet Julian in de rol van Mees samen met zijn buurmeisje Katja (Laura van Bussel) uitzoeken wat er met Sinterklaas aan de hand is. Die verdwijnt uit zijn kasteel en als hij een tijdje later weer opduikt gedraagt hij zich erg vreemd. Ook is er een vreemde Poppendokter aanwezig op het kasteel. "Het is een leuke maar ook spannende film, waarin Victoria Koblenko mijn moeder speelt en Charly Luske speelt de vader van Katja. Ik kende Laura niet, maar vond het wel leuk om met haar samen te spelen. Wij hebben nog contact en ik zou best nog een keer met haar een film willen maken. Ik kijk ook uit naar de dag van de première waarin ik alle medespelers weer zie".

De film is in drie weken opgenomen op locaties in Amsterdam, het Muiderslot en de studio in Hilversum. Daarvoor kreeg de ster vrijstelling van school. En zijn klasgenoten? " Die vinden het wel mooi dat ik aan de film mee doe. Ze willen allemaal de film gaan zien en dat is wel spannend natuurlijk". De film wordt 3 oktober in de bioscoop verwacht.