Kopzorgen over hoofdpijn

26 october 2011
Haarlem

Bijna 20% van de Nederlanders heeft minimaal 1 dag in de week last van hoofdpijn. Dit kan de kwaliteit van leven ernstig beïnvloeden. Binnen de EU gaan jaarlijks 190 miljoen werkdagen verloren aan hoofdpijn. Hoog tijd om er meer aandacht aan te besteden.

In het Kennemer Gasthuis bestaat sinds 2006 het hoofdpijncentrum waar hoofdpijn multidisciplinair wordt bekeken. Bij het hoofdpijncentrum kijken op één dag experts uit alle nodige vakgebieden naar uw klacht. Aan het eind van de dag krijgt u dan van de neuroloog en de hoofdpijnverpleegkundige een advies op maat. Uit internationale studies blijkt dat deze aanpak leidt tot minder hoofdpijn, minder medicijnen en een hogere kwaliteit van leven.

Henriëtte Bienfait, hoofdpijnneuroloog in het centrum geeft informatie over verschillende primaire vormen van hoofdpijn. Fysiotherapeut Cynthia Bos vertelt over haar aandeel binnen het hoofdpijnteam en hoofdpijnverpleegkundige Syta Vissers geeft leefstijladviezen en hoe de aanmelding verloopt voor het hoofdpijncentrum.

Kijk voor meer informatie over deze lezing op www.bibliotheekhaarlem.nl. Maandag 14 november, van 20:00 - 22:00 uur. Bibliotheek Centrum, Gasthuisstraat 32 te Haarlem. De toegang is gratis. Graag vooraf telefonisch aanmelden via: 023 - 511 53 00.