Diamanten echtpaar

19 august 2011
Haarlem

Willem (85) en Nelie (82) trouwden twee keer. Een keer voor de wet om in aanmerking te komen voor een woning en acht maanden later in de kerk. Zo ging dat vroeger. Wim was bedrijfsleider bij de wasserij binnendienst bij het Diaconessen Ziekenhuis en later bij de Mariastichting en nog later bij het Kennemer Gasthuis. Nelie werkte in een schoenenzaak, maar stopte met werken toen de kinderen kwamen. Willem: ,,Mijn oudste zoon is leraar en heeft veel te maken met 'sleutelkinderen'. Hij heeft tegen ons gezegd dat hij dankbaar was dat wij er altijd waren.''

Willem leerde Nelie bij vrienden kennen. Willem wedde om een pakje sigaretten dat hij Nelie wel kon versieren en dat lukte op het laatst ook, hoewel Nelie hem in het begin 'vreselijk' vond. Maar het werd een gelukkige verbintenis. Met vier kinderen, acht kleinkinderen en negen achterkleinkinderen.

In mei dit jaar vierde Willem en Nelie met al het nageslacht en 'aanhang' hun diamanten huwelijk. In totaal 35 familieleden waar mee drie dagen feest werd gevierd in zeven huisjes van Centerparcs De Eemhof. Het was nog heel wat om ze allemaal bij elkaar te krijgen die drie dagen maar het lukte. Willem en Nelie kijken er op terug als een zeer bijzondere dagen. De pret is echter nog niet over. Tussen Kerst en Oud & Nieuw sluiten ze hun diamanten jaar af met een bijeenkomst. Een traditie, want elk jaar komt op Nieuwjaarsdag de hele familie bij elkaar.