Tocht in scootmobiel tegen kanker

25 july 2011
Haarlem

,,Op 21 augustus vertrek ik vanaf de doopsgezinde Mennokapel in Haarlem-Noord", vertelt Astrid. ,,Mijn bestemming is het Menno Simons-monument in Witmarsum. Lopen of fietsen, zoals bij A Sister's Hope of de Alpe d'HuZes, dat kan ik niet meer. Daarom ga ik op mijn scootmobiel.

Ik hoop onderweg bij mensen te overnachten, bijvoorbeeld bij leden en vrienden van andere Doopsgezinde Gemeentes. Samen met hen wil ik de route bepalen. Het gaat me daarbij niet om de snelste, maar om de mooiste route. Als mensen willen, kunnen ze een stukje met me opfietsen."

"Dit jaar vieren de doopsgezinden hun jubeljaar. Maar we jubelen soms zo zachtjes, dat niemand ons hoort. Voor mij is het ook een jubeljaar. Ik wil vieren dat ik mijn kanker heb overwonnen. Daarbij wil ik me inzetten voor andere mensen met kanker. Ik ga geld inzamelen voor de lotgenotenvereniging voor kankerpatiƫnten, die een inloophuis willen realiseren. Ook pacifisten strijden tegen kanker", zo vertelt ze met een knipoog naar de vredesovertuiging van de doopsgezinden.

Astrid vertrekt op 21 augustus om 13:00 uur vanaf de Mennokapel, Indischestraat 190 in Haarlem-Noord. Bijdragen voor het project: rekening 10.35.16.646 t.n.v. 'inloophuis Kennemerland' onder vermelding van 'Astrid on Tour'.

Meer over dit onderwerp in het Haarlems Weekblad deze week.