Respect en waardering

09 july 2012
Haarlem

In de petitie vragen de jongeren onder andere dat zij op basis van parttime contracten worden aangenomen. Nu werken de meesten op nul urencontracten, krijgen ze geen toeslagen als zij doordeweeks na 21.00 uur en op zaterdag na 18.00 uur werken. Deze toeslagen worden wel betaald aan werknemers met urencontracten van meer dan 12 uur. Bovendien krijgen ze bij ziekte niet doorbetaald.

Daarnaast willen de jongeren dat AH Vos maatregelen neemt zodat ze kunnen werken in een veiligere en gezondere werkomgeving. Liam Curtin - 19 jaar, vakkenvuller: "Ons filiaal staat middenin het centrum, op de Raaks en wij hebben regelmatig te maken met diefstal. Maar bijna niemand van ons heeft een training gekregen zodat we niet goed weten hoe we moeten omgaan met overvallen en geweld. Dat lijkt mij voor de veiligheid op de winkelvloer wel erg belangrijk."

De werknemers willen dat AH Vos voor 20 juli in overleg gaan met FNV Bondgenoten om de positie van jongeren bij de Haarlemse filialen te verbeteren en om de werkomstandigheden te verbeteren. De broers Peter en Paul Vos hebben vier filialen waarvan twee in Haarlem. In totaal werken er circa 230 mensen bij de filialen in Haarlem. Hiervan werkt circa 80 procent op basis van nul-urencontracten.