Maserati Quattroporte wordt wereldspeler

16 november 2012

De groei is gestoeld op kernwaarden als vormgeving, stijl, elegantie, kwaliteit en prestaties. Allemaal waarden die de nieuwe Quattroporte in zich draagt. Om een wereldspeler te kunnen worden heeft Maserati overigens wel de beslissing genomen om de vierdeurs op twee continenten te gaan produceren, maar de oorsprong zal stevig in Modena verankerd zijn en blijven, want daar is waar de roots van Maserati liggen. Overigens is de Quattroporte de eerste van drie nieuwe modellen.

De nieuwe Quattroporte is een luxueuze, high-performance sportsedan. Hij heeft harmonische vormen, maar ook dynamische lijnen en Italiaanse elegantie. Hij is groter dan zijn voorganger en sommige elementen die kenmerkend waren voor het vorige model zijn doelbewust behouden gebleven. We hebben het dan over de grille, de drie luchtsleuven aan de zijkant en de driehoekige C-stijl. Tegelijkertijd zien we een krachtiger schouderlijn over de gehele breedte van de auto waardoor de nieuwe Quattroporte zowel krachtig als elegant uitstraalt. Kenmerkend zijn ook de nieuwe kop- en achterlampen en de drie zijruiten zonder lijsten.

In het interieur vallen de simpele lijnen, de doelmatigheid en een uitgebreide functionaliteit van het instrumentarium op. Functionele elementen worden afgewisseld met zacht kwaliteitsmateriaal van prestigieuze houtsoorten en verfijnd leer.

Chassis

De motoren van de volledig nieuwe Quattroporte zijn ontworpen en ontwikkeld door Maserati- en Ferrari-ingenieurs. Ze zullen geproduceerd worden in de Ferrari-fabriek in Maranello die al zestig jaar synoniem is voor toonaangevende technologie en passie. Passie is inderdaad het toverwoord voor een geheel nieuwe generatie van Maserati-motoren die de nieuwe Maserati Quattroporte en toekomstige modellen, die spoedig op de markt komen, zullen aandrijven. De motoren van de nieuwe generatie zijn niet alleen krachtiger of opwindender dan ooit, maar ze zijn ook ecovriendelijker dan ooit.

Maserati-ingenieurs hebben veel zorg besteed aan het ontwerpen en de ontwikkeling van het chassis, aan gewichtsreductie en aan ergonomie om een auto te creƫren waarvoor verschillenden aandrijflijnen en transmissieconfiguraties mogelijk zijn. Het resultaat is de volledig nieuwe Quattroporte, een luxueuze sportsedan die nieuwe maatstaven aanlegt op het gebied van prestaties, handling en rijplezier, en die respect toont voor de wereld waarin wij leven. Daarbij zijn de actieve en passieve veiligheid op een ongekend hoog niveau gebracht.