Zoeken naar oplaadpunten

02 july 2012
Haarlem

Diverse auto's blijven wegenbelasting en BPM vrij. Zelfs na 2013 blijft de wegenbelasting voor deze auto's nog een stuk aantrekkelijker dan het model dat meer C02 uitstoot heeft. Alhoewel die uitstoot onder de 89 gram moet blijven.

Autofabrikanten zijn inventief en komen regelmatig met nieuwe modellen die elektrisch rijden of onder de duurzame categorie vallen. Zoals bijvoorbeeld de Renault Twizy die wel heel veel aandacht trok. Te bewonderen waren ook de nieuwe Laguna Coupe Monaco GP, Subaru BRZ, de Alfa Romeo Mini Turbo Twinair, Golf Cabrio of de Peugeot RCZ . Deze laatste is een gelimiteerde sportcoupé met 200 pk.

Primeurs, actie modellen, noviteiten en vooral schone en elektrische auto's maar ook leuke acties waren er genoeg. In één van de auto's was een achterbak gevuld met dagelijkse boodschappen. Wie het juiste bedrag tussen 12.00 en 16.00 uur wist kreeg de boodschappen na 17.00 uur thuis bezorgd. Bij een autodealer was een cabrio met voetballen gevuld. Het juiste aantal raden was goed voor een weekend lang gratis cabrio rijden. Er waren drie zeer humoristische muzikanten die op de automarkt menigeen op het verkeerde been wisten te zetten. Zij deden dit door onverwacht tussen de auto's door hun pad te zoeken en op een manier alsof er nog een hele fanfare achter hun aan kwam.