Opnames The Passion in de vrieskou

15 march 2013
Zaandam

Deze opnames voor het lijdensverhaal van Jezus gebeurden in winterse temperaturen. The Passion is het verhaal van opoffering en vergeving, een verhaal over hoop en liefde. Een verhaal over de dood en wederopstanding. Steven Geldof is projectleider van dit Paas-spektakel. Geldof werd destijds benaderd door dominee Sjaak Visser van de Noorderkerk. Die uitdaging ging de filmmaker maar al te graag aan.

De leerlingen van De Faam worden door middel van workshops in onder andere dans, theater en muziek klaargestoomd voor hun rol in The Passion. Deze worden gegeven door professionals als componiste Claudia Rumondor, zangdocent Mark de Waal en topdanser Ivano Nortan.

'Het grote doel van dit project is om talenten van onze leerlingen op een creatieve wijze, anders dan een schoolse manier, naar boven te halen', zegt Johan van Keulen, directeur van De Faam. 'Onze leerlingen hebben wat meer aandacht nodig, maar ze hebben veel talent hebben op allerlei gebieden.'

The Passion Zaandam is een samenwerking tussen de Protestantse Gemeente Zaandam en praktijkschool De Faam. De uitvoering is in twee delen uitgevoerd in de Noorderkerk op donderdag 28 en vrijdag 29 maart. Toegang is gratis. Zaal open om 19.30 uur, de voorstellingen beginnen klokslag 20.00 uur.

Volg @PassionZaandam2 op Twitter om op de hoogte te blijven. Op www.passionzaandam.nl  staan de laatste ontwikkelingen rond dit project.