Architectuur in Kijk Zaans!

17 april 2012
Zaandam

Het boek 'Kijk Zaans', dat in oktober 2012 verschijnt, vertelt in 100 verhalen met unieke fotoseries wat de Zaanstreek juist in deze tijd zo aantrekkelijk maakt.

De Zaanstreek is meer dan 100 verhalen. De parels van de Zaanstreek, mensen die geïnterviewd zijn voor het boek, geven daarom op www.kijkzaans.nl vijf persoonlijke tips waar ze trots op zijn. Ben je getipt, dan mag je weer nieuwe tips aandragen voor zaken die boven het Zaanse maaiveld uitsteken.

Inmiddels zijn er al honderden tips op de website over natuur, architectuur, winkels, uitgaansgelegenheden, restaurants, musea, sporten, etc, die laten zien hoe interessant en boeiend de Zaanstreek is.

De themapagina Architectuur toont aan dat de Zaanstreek niet alleen in het verleden mooie gebouwen heeft gekend. Steeds meer nieuwbouwprojecten trekken zelfs internationaal de aandacht. Het nieuwe stadscentrum, Zaanwerf en de herberg de Waakzaamheid maken daarbij graag gebruik van historische kenmerken.

In het boek Kijk Zaans worden tien opvallende bouwwerken met een verhaal uitgelicht. Het boek kun je nu al reserveren via de website voor € 14,90.

Volg via Twitter en/of Facebook en je krijgt dagelijks een tip over een Zaanse zaak die boven het maaiveld uitsteekt.