Kaaijk Metaalbewerking bij Beste Leerbedrijven

20 september 2011
Zaandam

Bij IHC Merwede Opleidingen B.V. krijgen werknemers alle ruimte om te werken en te groeien in een stimulerende en open bedrijfscultuur. Opleiden is niet vrijblijvend in dit bedrijf; elke vakman wordt gestimuleerd zich te verdiepen of te verbreden. Volgens juryvoorzitter Gertjan van Herwijnen is de jury vooral enthousiast over het combineren van praktijk en theorie gedurende de week en de open onderwijsinnovatie, waarbij expertise beschikbaar wordt gesteld aan de regio en de bedrijfstak.

De jury proefde bij Nico Kaaijk Metaalbewerking Een sfeer van goed vakmanschap en trots. Leerlingen krijgen veel persoonlijke aandacht en de begeleiding wordt afgestemd op de mogelijkheden en leerstijl van de leerling. Ook leerlingen met een beperking krijgen een kans uit te groeien tot een volwaardig vakman en mens. "Wij zijn in het bijzonder enthousiast over de mensgerichte benadering naar de leerlingen en het optreden als ambassadeur voor de techniek in de regio", aldus de juryvoorzitter.

Beide bedrijven zijn met hun overwinning automatisch genomineerd voor de landelijke titel Beste Leerbedrijf 2011, waarvan de uitslag bekend wordt gemaakt op 11 oktober.