Trots op vlag met knollen

15 june 2011
Oostknollendam

'We hopen dat iedereen het ontwerp mooi vindt en de vlag aan de gevel hangt als er iets te vieren is. Bijvoorbeeld 25 juni wanneer het 90-jarig jubileum van Nova Vita wordt gevierd', vertelt Thijs Ris

De knollen, van Knollendam, ooit heeft iemand eerder al een wapen getekend met knollen erin. Het is een mysterie waar 'knollen' nou precies vandaan komt. Het verhaal gaat ook dat er paarden waren die de schepen over de dam trokken. Voor veel rasechte Knollendammers was het heel belangrijk dat de knollen in de vlag kwamen.

Het veld en het water. Oostknollendam ligt aan de rand van het Jisperveld, water en veld, dat zie je verbeeld in de vlag, voor Oostknollendammers is 'het veld' een prachtige plek, daar wordt gerecreƫerd, gevaren, gezwommen, geschaatst, naar de grutto's gekeken.

Glooiend langs de Zaan. Oostknollendam is een lintdorp langs de zaan, de beweging, glooiend langs de Zaan zie je terug in het ontwerp. De kleuren zijn groen van het veld en blauw van het water van de Zaan en de sloten in de omgeving.

De vlag is te koop bij Fleur Bakker (Dorpsstraat 90) of Marijke Schellinger (Sluisstraat 3, naast de school) voor ? 11.