Open dag bij redders

25 april 2016

In Wijdenes is er het 30 vrijwilligers sterke reddingstation en dat biedt tijdens Reddingsdag van alles te doen van 10.00 tot 16.00 uur, in de Vluchthaven bij Wijdenes. Met ook reddingboot varen voor donateurs. Bovendien zijn er demonstraties in voorbereiding: Sterrenwacht Orion komt uitleg geven over navigatie middels sterren en krijg je van Reddingsbrigade De Streek les in basistechnieken redding vanaf de wal, leer je van de brandweer ontsnappen uit een brandende woning, kun je meerijden op een quad van het Rode Kruis kun je kijken in een politiewagen en komt Rijkswaterstaat langs met een patrouillevaartuig. Mogelijk komt ook nog de SAR-helikopter langs.

Ook Reddingstation De Haai in Hoorn houdt Reddingbootdag, samen met Reddingsbrigade Notwin, van 12.00 tot 17.00 uur achter op het Visserseiland. Een vrij inloopprogramma met informatiepunt (vrijwilliger worden?), oefenen met bluspomp, ervaren wat het is om redder te zijn, of eens meevaren met de Hayo, dat kan ook. Tenzij er een oproep om hulp is natuurlijk.

De reddingstations van KNRM Medemblik/Andijk aan de Nieuwe Haven 8 in Andijk en in Medemblik aan de Oosterhaven 7, zijn tijdens Reddingbootdag van 10.00 tot 16.00 uur open voor het publiek, ook met uiteenlopende activiteiten.

In Enkhuizen is om 10.00 uur het boothuis open en staan vaartochten met de reddingboot (voor donateurs)op het programma, naast bijvoorbeeld de tentoonstelling van een 25 persoons reddingvlot en een speurtocht voor kinderen door het boothuis.

Meer info is er op de sites en facebook pagina's van de locale reddingstations.