Leekerweide opent deuren

19 march 2015
Opmeer

"We vertellen je graag over ons werk en over de ondersteuning die we bieden. Maar onze cliënten kunnen dat nog veel beter. Zij werken volop mee aan een leuke en informatieve Open Dag van de Zorg", aldus medewerkers van Leekerweide.

Aan de Verlengde Kerkweg 1 in Wognum voert een wandelroute langs verscheidene woningen, dagbestedingslokalen, boerderij en speeltuin. Bij verschillende stands vertellen cliënten en medewerkers over werken en leren bij Leekerweide, over alle vormen van vrijwilligerswerk en over de verschillende vormen van diensten en ondersteuning die je via Leekerweide of via WmoBuroFlo kunt verkrijgen. Het label Vrijetijdsbesteding NH toont het grote en gevarieerde aanbod aan activiteiten. Ook vertellen ze daar graag meer over de mogelijkheden van gezinshuizen en ambulante ondersteuning en het nieuwste project: DOEN, speciaal voor kinderen en jongeren die uitvallen in het speciaal onderwijs maar door een combinatie van leren en dagbesteding zich wel verder kunnen ontwikkelen.

Op de Vossestaart 41 t/m 49 wonen cliënten met een grote mate van zelfstandigheid. Elk appartement beschikt over een woonkamer met open keuken, slaapkamer en badkamer. De cliënten laten graag hun thuis zien. Aan de Wollegras 41 en 43 wonen jongeren en (jong)volwassenen samen. Samen runnen ze het huishouden en maken ze het gezellig met elkaar. Ieder heeft natuurlijk zijn eigen zit-/slaapkamer. Sanitair, woonkamer en keuken worden gedeeld. De cliënten laten graag hun huis zien.

In Hoorn zijn de locatie Roerdomp en De Makerij geopend. Aan de Roerdomp 32 wonen ouder wordende cliënten. Zij vinden het leuk als u bij hen op de koffie komt en een praatje komt maken. Bij Dagbestedingscentrum De Makerij aan het Dampten 16 zijn verschillende vormen van dagbesteding te zien. Cliënten van allerlei leeftijden en met verschillende mogelijkheden komen hier naar toe voor een fijne en goed gevulde dag. Het aanbod aan activiteiten is heel divers: deelnemers kunnen creatief bezig zijn, hard werken aan het opknappen van oude spullen of gebruikte fietsen, doen inpakwerk, of zijn bezig in de bakkerij. De producten zijn te koop in de winkel bij het dagbestedingscentrum.

Aan de Schepenlaan 2 in Medemblik zijn in één gebouw 15 appartementen voor cliënten. Drie appartementen op de begane grond zijn zodanig aangepast dat ook cliënten met een fysieke beperking hier goed en redelijk zelfstandig kunnen wonen. Een drietal appartementen is gereserveerd voor cliënten die willen gaan samenwonen.

Nieuw

Deze locatie aan de Broerdijk 1319in Oostwoud is pas onlangs geopend en bewoond. Op deze spiksplinternieuwe locatie wonen sinds november vorig jaar 18 cliënten van Leekerweide. Het wooncomplex bestaat uit twee grotere gebouwen: "De Broer" en "De Dijk". Daarnaast is een derde gebouw opgetrokken: "De Roos". In "De Roos" biedt Leekerweide dagbesteding, voornamelijk gericht op de cliënten die aan de Broerdijk wonen. "Heeft u de opening gemist, dan is dit uw kans om deze bijzondere nieuwbouw eens goed te bekijken en van de cliënten te horen hoe goed het hen in Oostwoud bevalt", wordt gemeld.

Kijk voor meer informatie op website: www.leekerweide.nl.