Wildbreien voor de binnenstad

03 april 2012
Hoorn

Stichting Hoorn Kunst&Cultuur roept daarbij alle brei-sterren van Westfriesland op om zich te melden voor 'hét grote West-Friese Wildbrei-project' van 2012.

,,We gaan straatmeubilair kleurrijk aankleden," aldus Helma van Kleinwee, beeldend kunstenares en projectleider van dit deel van het Hoornse evenement. ,,En daarom roepen we alle brei-sterren van West-Friesland op om ons te helpen bij het ontstaan van het kunstproject. Dat kan door het beschikbaar stellen van brei-wol/katoen of door het mee breien aan het project. Samen maken we het Kleine Noord tot een bonte, vrolijke breistraat. En nee, er zit echt geen steekje los."

Adopteren

Deelnemen aan het Wildbrei-project kan door straatmeubilair te 'adopteren' en die lantaarnpaal of het bankje te gaan voorzien van een passend breiwerkje; creatieve en kleurrijke ingevingen worden daarbij hoog gewaardeerd. Liefhebbers kunnen zich persoonlijk aanmelden, maar er kan natuurlijk ook gezamenlijk in een groepje breiers worden gewerkt.

Om het straatmeubilair gedegen in te breien, is aanmelding en starten met breien op korte termijn toch wel nodig, zo wordt ingeschat. Wildbreien is een relatief nieuw fenomeen in Nederland; op internet zijn ook tal van inspirerende internationale voorbeelden te vinden.

Voor vragen en aanmelding kan men terecht bij Helma van Kleinwee, telefoon 0229 - 219256 en/of e-mail [email protected].

Achtste editie

Het Hoorn Kunst&Cultuur weekend vindt in september voor de achtste keer plaats. Inmiddels heeft de kunst- en cultuurmarkt als onderdeel op de zondag landelijk bekendheid gekregen. De deelnemende kunstenaars en de culturele instellingen weten Hoorn ieder jaar weer te vinden. ,,En de enorme bezoekersaantallen van de laatste jaren (gemiddeld 35.000) laten zien dat het publiek geniet van het aanbod."

Zie ook: www.hoornkunstencultuur.nl