Driemiljoenste voor stoomtram

16 august 2011
Hoorn

De 3 miljoenste bezoeker is gehaald in 43 jaar. Sinds 23 mei (Hemelvaartsdag) 1968 rijden er weer stoomtreinen in ons land. Dit keer niet om alleen maar mensen en goederen te vervoeren, maar voor museale en toeristische doeleinden. De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik had de primeur. Het aantal reizigers dat een tijdreis maakt door de Historische Driehoek Hoorn-Medemblik-Enkhuizen, groeide van jaar tot jaar. In 2010 waren het er ruim 128.000. In totaal zijn er in 43 jaar nu dus 3 miljoen reizigers verwelkomd.

Dinsdag 16 augustus behoorde overigens tot een van de drukste dagen van het rijseizoen van de Museumstoomtram in 2011. Meer dan 1.000 reizigers werden verwelkomd in de vier stoomtrams die tussen Hoorn en Medemblik reden en de twee bootdiensten tussen Medemblik en Enkhuizen. Door de slechte zomer worden er minder toeristen die in Noord-Holland verblijven in de trams verwelkomd, maar de extra activiteiten zoals de tentoonstelling Op Reis met de Gooische Moordenaar, een verhaal over luxe en tragedie, trekken veel extra bezoekers.

De tentoonstelling en het uitgebreide programma Spannendste Tijdreis in de zomervakantie worden nog dagelijks uitgevoerd tot en met 21 augustus.