Vertier, kunst en een markt met flair op Zomerse Zondagen Enkhuizen

01 june 2011
Enkhuizen

Tot enige jaren geleden had Enkhuizen haar Zuiderzeedagen op de donderdagen in juli en augustus. Met deze koopzondagen is vorig jaar gestart als opvolger van de Zuiderzeedagen. Deze zondagen waren erg druk bezocht. Vandaar dat er deze zomer weer vier zomerse zondagen gepland staan.

De hoofdmoot is bestemd voor arts & crafts en antiek & curiosa. Een deel commerciële handel is toegestaan maar de markten zijn beslist geen braderieën.

De zomerse zondagen zijn op 3 mei, 7 juni, 5 juli en 2 augustus. Van 12.00 tot 17.00 uur worden er evenementen door het Toeristisch Platform Enkhuizen gehouden op het Venedie en in de Westerstraat.

Op het Venedie treft u kraamhouders met antiek, curiosa, boeken en verzamelwaren. In een deel van de Westerstraat staat een warenmarkt en op het plein voor het oude Weeshuis zijn veel kinderactiviteiten. Hier kan worden gesprongen op een springkussen, een rondje gedraaid worden in de draaimolen, een mooie make-up gehaald bij de schminkkraam of een leuke knutsel gemaakt aan de knutselkraam.

De Zomerse Zondag van 3 mei staat in het teken van creativiteit en kunst. Een deel van de Westerstraat is speciaal ingeruimd voor mensen die hun werk op een kraampje willen laten zien. De markt wordt nog extra aantrekkelijk gemaakt met muziek en dans. Er treedt een een folkloristische dansgroep op en er komt een koor zingen.

Maar lekker winkelen kan natuurlijk ook! De zondagen zijn aangemerkt als officiële koopzondagen dus openen veel winkeliers hun deuren. Na afloop van het evenement is het goed toeven op een van de vele gezellige terrassen die de Enkhuizer binnenstad rijk is.

Kortom, Enkhuizen is op deze zondagen zeker een bezoek waard.