Blankenburgtunnel in de ijskast

30 may 2012
Vlaardingen

'Niet hete aardappel vooruit schuiven'
CDA en VVD zijn niet blij met de keuze. ,,Dit moeten we bespreken in plaats van de hete aardappel vooruit te schuiven'', vindt CDA-Kamerlid Sander de Rouwe. ,,Dit is iets wat we absoluut niet willen'', benadrukt VVD-Kamerlid Charlie Aptroot.

PVV ook voor uitstel
Hij toont zich verbaasd over het standpunt van de PVV, die tot nog toe altijd voorstander van het aanleggen van de Blankenburgtunnel om de files rond Rotterdam te verminderen. ,,Die hebben nog iets uit te leggen in de regio'', zegt Aptroot. PVV'er Leon de Jong pleit nu eerst voor een studie naar het hele gebied, alvorens een keuze te maken.

Keuze voor Blankenburgtunnel
De afgelopen maanden was er veel discussie over het aanleggen van een tunnel bij Rotterdam. Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) koos voor de Blankenburgtunnel, die tussen Vlaardingen en Maassluis moest komen, in plaats van voor de Oranjetunnel, die nog westelijker op de kaart stond ingetekend.

Deels overdekt
Ze werd door het CDA aan een meerderheid in de Kamer geholpen. Die partij had altijd een voorkeur voor de Oranjetunnel, maar veranderde van positie op voorwaarde dat de Blankenburgtunnel deels overdekt zou worden.