#Blankenburg: Meer dan 10.000 handtekeningen tegen Blankenburgtunnel

25 august 2011
Vlaardingen

Handtekeningen
Diverse organisaties, waaronder Blankenburgtunnel Nee, Natuurmonumenten en Groeiend Verzet, verzamelen handtekeningen tegen de Blankenburgtunnel, omdat de Blankenburgtunnel dwars door het open en groene gebied tussen Vlaardingen en Maassluis gaat en daardoor een grote bedreiging voor natuur, milieu, recreatiemogelijkheden en leefbaarheid vormt. De eerste 10.000 handtekeningen zijn inmiddels binnen. “De weerstand tegen de Blankenburgtunnel is dus duidelijk erg groot”, aldus de natuurorganisaties.

Aantasting kwetsbare gebieden
De grote weerstand tegen de Blankenburgtunnel is niet geheel verwonderlijk, want de twee keer driebaanssnelweg  zorgt voor een aantasting van diverse kwetsbare gebieden. Dit zijn bijvoorbeeld de Aalkeetpolders die van groot belang zijn voor de weidevogels, de Zuidbuurt met het karakteristieke slagenlandschap, het door Vlaardingse burgers aangelegde Volksbos en de recreatief aantrekkelijke Surfplas. De leefbaarheid in met name Vlaardingen en Maassluis zal door de Blankenburgtunnel dus flink onder druk komen te staan.

Midden-Delfland beschadigd
Maar ook de gehele regio zal nadelen ondervinden van de Blankenburgtunnel, want door deze weg zal het Midden-Delfland gebied dat nu nog voor alle bewoners van de zuidelijke Randstad een oase van rust en open ruimte is, onherstelbaar beschadigd worden.

Verkeerstechnisch niet de oplossing
Bovendien hebben diverse onderzoeken aangetoond dat de Blankenburgtunnel verkeerstechnisch gezien niet de oplossing biedt waar men naar op zoek is en nieuwe knelpunten bij Rozenburg en het Kethelplein gaat opleveren.

Protesteer tegen Blankenburgtunnel
De verzamelde handtekeningen hebben als doel om de minister te overtuigen niet voor een Blankenburgtunnel te kiezen. Hoe meer handtekeningen er gezet worden, hoe sterker de boodschap wordt. Iedereen die van mening is dat de Blankenburgtunnel er niet mag komen, kan voor het zetten van zijn of haar handtekening en meer informatie terecht op een van de volgende websites:

www.blankenburgtunnelnee.nl
www.vitaalmiddendelfland.nl
www.volksbos.nl
www.natuurmonumenten.nl/blankenburgtunnel
www.milieudefensie.nl/groenemetropool

Dossier Blankenburgtunnel
Dichtbij en de Echo besteden de komende weken extra veel aandacht aan de kwestie van de nieuwe westelijke oeververbinding, de Blankenburgtunnel en de Oranjetunnel. Daar hebben we wel jouw hulp nodig! Wat is jouw mening? Wat wil jij graag weten over deze kwestie? Laat het ons weten en wij gaan ermee aan de slag. Reageer onder dit artikel, praat mee op twitter via #Blankenburg, plaats zelf jouw verhaal online op dichtbij of mail naar redactie@dichtbij.nl