“Blankenburg liever vandaag dan morgen!”

03 august 2011
Maassluis

Lees hieronder wat zijn mening is. Wat is jouw mening? Welke optie verdient jouw voorkeur? Laat het weten en schrijf net als Ruud Janssen mee met dichtbij!

“Ik, als vele anderen, ondersteun niet de actie tegen de Blankenburgtunnel. Heel veel inwoners van Vlaardingen en Maassluis willen met ondergetekende de Blankenburgtunnel tussen Vlaardingen, Maassluis en Rozenburg. Liever vandaag, dan morgen.

Bezwaren van 'een aanslag op de natuur' is hypocriet. De natuur verloochent zich niet. Juist de natuur past zich veel beter aan de nieuwe ontwikkelingen van de vooruitgang, dan de bewoners, die mooi willen wonen, en gesubsidieerde clubs als Natuurmonumenten. Wel alles volbouwen (gemeente Maassluis en Vlaardingen) maar niet de consequenties accepteren van goede bereikbaarheid.

De mobiliteit en de noodzakelijke doorstroming van ons economisch verkeer, daar profiteert iedereen van. Het gaat om de toekomst, onze werkgelegenheid. In deze problematiek is een veel duurdere Oranjetunnel, helemaal bij Hoek van Holland, geen realistische optie tegen fileleed. Deze variant bevordert niet de gewenste doorstroming van verkeer rond het Rotterdamse Havengebied. En al helemaal niet bij calamiteiten, die de laatste tijd steeds meer voorkomen. Terug in de huifkar kunnen we niet meer. Het is zelfs al te gevaarlijk op onze fietspaden. Veel ongelukken. Een kostbare, niet effectieve, Oranjetunnel bij Hoek van Holland is net zo hypocriet als de inzet van een vogeltje tegen de aanleg Blankenburgtunnel.

We hebben rekening te houden met een algemeen bereikbaarheidscriterium en niet het privébelang van eigen uitzicht en mooi wonen.”

Namens, de vele Voorstanders Blankenburgtunnel, Ruud Janssen.
 
Meepraten en reageren?
Dat kan via redactie@dichtbij.nl of natuurlijk hieronder: jouw reactie plaatsen kan altijd! Meetwitteren? Reply naar @Regio_Waterweg en dichtbij gaat met jou in gesprek!