Geluk voor Puck

30 august 2011
Purmerend

Om deze reis voor het gezin te bekostigen is de Stichting Geluk voor Puck opgericht.

Neuroblastoom treft jaarlijks 25 kinderen in Nederland. Jaarlijks overleven vijf kinderen de diagnose neuroblastoom. Het Childrens Hospital of Philadelphia is op dit moment het enige ziekenhuis ter wereld waar een speciale immunotherapie voor neuroblastoom-patiëntjes wordt gegeven. Deze behandeling is loodzwaar, maar het vergroot de overlevingskansen met zo'n 20%. Niet alle patiënten komen in aanmerking voor deze behandeling, maar Puck wel.

Begin volgend jaar gaat de familie De Vries naar Amerika. De behandeling wordt door de zorgverzekeraar vergoed. Alle bijkomende kosten niet. Deze financiële last kan het gezin, dat verder uit Mees (10) en Eva (12) bestaat, niet dragen. Daarom worden de komende periode allerlei activiteiten en evenementen georganiseerd om geld in te zamelen voor deze reis. Zo gaan de Waterlandse apotheken meedoen aan de Dam tot Dam Wandeltocht. Zij laten zich per kilometer sponsoren.

Twitter
Inmiddels heeft de stichting, net opgericht, afgelopen weekend een vlucht op de sociale media genomen. Op Twitter is het bericht opgepakt en massaal verspreid. Klik hier voor de account van Geluk voor Puck.

Café De Heeren op de Koemarkt heeft zaterdagavond spontaan een Serious Request avond gehouden. In ruil voor een donatie mochten klanten een plaatje aanvragen. De avond heeft 690 euro voor de stichting opgeleverd.

Volgende week in Het Gezinsblad en op dichtbij een interview met de Stichting Geluk voor Puck. Voor wie nu al een donatie wil doen: het rekeningnummer is 54.18.45.012 t.n.v. Stichting Geluk voor Puck. Zie voor meer info: www.gelukvoorpuck.nl