Drukbezochte eerste dag voor De Speelkraam [update]

23 july 2012
Purmerend

Vanaf het moment van opening in de ochtend tot sluiting in de namiddag, is het een komen en gaan van mensen geweest. 'We weten dat duizend mensen De Speelkraam zondag hebben bezocht. Maar zelf neig ik meer naar 1500 mensen', zo vertelt bestuurslid Cees Fleur.

Op basis van proef is de avontuurlijke speeltuin tot en met de herfstvakantie open. Daarna worden de deuren weer tijdelijk gesloten om de laatste puntjes op de i te zetten. De officiële opening staat gepland in het voorjaar, zo rond de paasdagen.

'Om Purmerend kennis te laten maken met De Speelkraam was de toegang zondag vrij. Tijdens de opening om 10.00 uur was het druk. Wij dachten dat het in de loop van de dag wel minder bedrijvig zou worden. Maar niets bleek minder waar te zijn. Het zag de hele dag zwart van de mensen. Ontzettend leuk natuurlijk. Hier hebben wij, het bestuur en de vele vrijwilligers, zo hard voor gewerkt', aldus Fleur.

Bezoekers waren zondag vol lof over de speeltuin. Niet alleen verzuchtten zij dat er eindelijk een grote stadsspeeltuin gerealiseerd is, maar ook de speeltoestellen werden geroemd. 'Veel mensen zeiden dat zij dergelijke speeltoestellen nog niet eerder in een speeltuin hebben gezien. Een compliment dus. Iedereen was enthousiast en de opkomst was overweldigend.'

De Speelkraam heeft nog steeds vrijwilligers nodig. Verder is het bestuur op zoek naar gereedschappen en handige werktuigen voor het onderhoud van de speeltuin en om de laatste werkzaamheden af te ronden.

Was jij zondag in de speeltuin? Hoe was het? Laat je reactie achter onder dit bericht!