Tweede editie tv-talkshow Nieuw Waterlands Peil

12 july 2011
Monnickendam

Voorzitter en oprichter van de Stichting Stadsraad Monnickendam Fred Holthuis en Anouck Boogaard (docente) zijn te gast bij de presentatoren Angela van den Brink en Erwin Wijman. Vaste onderdelen verder: de evenementenkalender en weerman Jan Visser.

In de Stadsraad Monnickendam zijn op 5 juli 18 leden benoemd. Een bont gezelschap. Om er maar één saillant contrast uit te lichten: er zit een binnenstadbewoner in de Stadsraad die fel is gekant tegen horeca-uitbreiding. En de directeur/eigenaar van eetcafé De Koperen Vis is gekozen in dezelfde Stadsraad. Welk advies over het Monnickendamse uitgaansleven rolt daar straks uit? Hoe komt de vergadering tot consensus over de actuele Discussienota Bestemmingsplan Binnenstad Monnickendam, als de Stadsraad begin september in functie treedt? Fred Holthuis komt het uitleggen.

Anouck is sinds vorige week gediplomeerd leerkracht en schreef zelf de grote afscheidsmusical van Groep 8 van OBS De Gouwzee in Monnickendam, waar ze haar eindstage deed. Zij is deze week druk bezig met de repetities van de musical, die 20 juli wordt uitgevoerd in De Opstandingskerk in Monnickendam.

De musical getiteld 'Ze leefden nog lang en gelukkig' steekt de draak met klassieke sprookjes. Anouck Boogaard vertelt uitgebreid over het waarom van zo'n musical, over de geheimen van het juf zijn en de voordelen van een Eigen Klas die zij in september krijgt.

De tweede editie van Nieuw Waterlands Peil is vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juli om 19.00, 21.00 en 23.00 uur te zien op kanaal 960 van Ziggo. Zie ook www.omroepwaterland.nl, omroepwaterland op Facebook en @omroepwaterland op twitter.