NK Touwtrekken in Volendam

13 january 2015
Volendam

in de sporthal worden drie banen van 36 meter lengte neergelegd, die voorzien zijn van een rubber toplaag, waarop met gymschoenen de wedstrijden worden getrokken. De gymschoen op de rubberen mat geeft een grote wrijving waardoor met grote kracht geweldig spannende trekbeurten kunnen ontstaan.

De teams bestaan uit acht trekkers. Deze worden in verschillende gewichtsklassen ingedeeld. Er doen zowel mannen, als vrouwen en jeugd mee.

Aan het open NK Indoor Touwtrektoernooi doen verenigingen uit Nederland, Belgiƫ en Ierland mee. Naast de deelnemende teams en hun supporters wordt een groot aantal toeschouwers verwacht. In Edam- Volendam is het touwtrekken immers geen onbekende sport. De touwtrekwedstrijden tijdens de Edammer kermis genieten grote bekendheid en worden altijd door veel publiek bezocht.

Dit open NK Indoor Touwtrekken is een voorloper op het Wereldkampioenschap Indoor Touwtrekken dat in februari 2016 in Sporthal Opperdam in Volendam zal worden gehouden. TTV Monnickendam, de organiserende vereniging van dit WK, is de laatste jaren al druk aan het trainen om hier hoge ogen te gooien.

In februari 2014 heeft TTV Monnickendam op het WK in Ierland een derde plek in de open clubklassen voor 640 kg behaald. Hierdoor zijn de touwtrekkers nog gemotiveerder om zowel op 7 februari als in 2016 op het WK minimaal een plaats op het erepodium te veroveren.

Het programma voor 7 februari ziet er als volgt uit:

08.00 - 09.30 uur: Wegen van de teams.

09.45 uur: Officiƫle opening van het evenement door burgemeester Van Beek.

10.00 uur: Aanvang wedstrijden Heren 680 kg (achttallen) en Jeugd (450 kg).

12.45 uur: Prijsuitreiking ochtendprogramma.

13.00 uur: Aanvang middagprogramma met de wedstrijden Heren 600 kg (achttallen), dames 420 kg (zestallen), Heren 640 kg (achttallen) en Heren/Combi 540 kg (zestallen).

18.30 uur: Prijsuitreiking middagprogramma.