Supermarktacties Voedselbank

27 may 2014
Purmerend

Vele Supermarkten in Noord-Holland verlenen hun medewerking aan deze actie. Honderden vrijwilligers zijn die dag actief. De vrijwilligers hopen dat het de opbrengst van de acties in 2013 gaat overtreffen. De supermarktacties vinden zaterdag provinciebreed plaats. Het betekent een enorme organisatie qua logistiek, maar gelukkig zijn er vele handen om te helpen.

Mensen die een beroep doen op de Voedselbank doen dat uit pure noodzaak, zij hebben niet voldoende geld om voor de hele week eten te kunnen kopen voor hun gezin. Als er geen voedselbanken zouden zijn dan gaan er wekelijks kinderen zonder eten naar school aldus Ellie Goemans, manager van de Voedselbank in Amsterdam: 'Het lukt ons op dit moment niet om via de reguliere kanalen voldoende voedsel binnen te halen dus moeten we op deze manier aanvullingen verzorgen. We hopen dat de supermarktactie ons een flinke hoeveelheid voedsel oplevert.'

De Voedselbanken roepen iedereen op om aanstaande zaterdag 31 mei een steentje bij te dragen door een pak pasta, rijst of een blik groente aan een vrijwilliger van de Voedselbank te geven. De Voedselbanken zorgen ervoor dat het voedsel terecht komt bij de gezinnen waar het broodnodig is.

In Purmerend wordt de supermarktactie gehouden bij PLUS in het winkelcentrum De Gors en VOMAR in het Kooimancentrum op het Wormerplein.