Drie keer de kale berg op voor dodelijke spierziekte

21 march 2014
Purmerend

De opbrengst wordt onder meer gebruikt voor onderzoek waarbij de DNA-profielen van ALS-patiënten met elkaar wordt vergeleken. Daardoor komt er meer inzicht in het ontstaan van deze genadeloze ziekte en komt ook de bestrijding ervan dichterbij.

Op 30 mei kunnen de deelnemers aan de Tour du ALS kiezen of ze één, twee of drie keer de kale berg beklimmen. Wim van der Hoek deed in 2013 voor het eerst mee als onervaren fietser. PCS-fietsen heeft hem toen geholpen door een geschikte racefiets ter beschikking te stellen. Daarna is Wim gegrepen door het fietsvirus, heeft de fiets overgenomen en gaat dit jaar voor de ultieme uitdaging: drie keer op één dag de kale berg op. En ook dit jaar ondersteunt PCS-fietsen het initiatief van Wim. Remco Steinz van PCS vertelt: 'Er wordt tegenwoordig zo veel gefietst voor goede doelen. We kunnen onmogelijk iedereen ondersteunen. Maar de deelname van Wim aan de Tour du ALS sprak ons erg aan. Ik vind het ook belangrijk dat de strijd tegen deze ziekte meer aandacht krijgt. Bovendien is Wim al jaren een vaste klant van PCS-fietsen en daarom willen we hier graag een bijdrage aan leveren.'

Van alle deelnemers aan de Tour du ALS wordt gevraagd om tenminste 1500 euro aan sponsorgeld binnen te halen. Dit bedrag staat voor de ongeveer 1500 mensen in Nederland, die aan deze ziekte lijden. De gemiddelde levensverwachting na de diagnose is slechts drie jaar, maar in veel gevallen overlijdt men eerder. Het getal drie komt op symbolische wijze ook weer terug in de Tour du ALS, doordat de Mont Ventoux drie keer -van drie verschillende kanten- beklommen kan worden.

De medewerkers van PCS-fietsen hebben van Wim als dank voor de support, allemaal een muts gekregen met daarop het geborduurde logo van Tour du ALS.