Inschrijving unieke Beemster Erfgoed Marathon geopend

16 september 2013
Middenbeemster

De Beemster Erfgoed Marathon is een prestatieloop en geen wedstrijd. Deelnemers aan het evenement kunnen samen op een sportieve en gezellige manier genieten van de rust van de landelijke omgeving en van diverse heerlijke producten uit de Beemster regio. Met z'n twee├źn wordt, afwisselend lopend en fietsend, de volledige afstand van 42,2 km afgelegd. Ook is het voor duo's mogelijk om in te schrijven voor een halve marathon. Wanneer men de hele of de halve afstand individueel wil volbrengen, kan dit ook maar dan alleen lopend.

Inschrijven

Deelnemers kunnen zich vanaf 16 september inschrijven via www.beemstererfgoedmarathon.nl. Alleen online voorinschrijving is mogelijk. Het inschrijfgeld aan deze hele of halve marathon is ? 30 per persoon. Deelnemers kunnen bij inschrijving ook een functioneel running T-shirt met daarop het logo van de Beemster Erfgoed Marathon bestellen.

De route van marathon loopt geheel door de Beemsterpolder, door Unesco in 1999 benoemd tot werelderfgoed. Deelnemers lopen over typerende lange rechte wegen en over de polderdijk met prachtige vergezichten over de naar alle waarschijnlijkheid dan bloeiende tulpenvelden. Maar ook door alle pittoreske dorpskernen en langs de forten van de stelling van Amsterdam. Deze forten werden al in 1996 op de werelderfgoed lijst geplaatst. Een unieke marathon door de Beemsterpolder.

Beemstermasters

De Beemster Erfgoed Marathon is een initiatief van stichting Beemstermasters. Beemstermasters houdt zich bezig met het meedoen aan sportieve evenementen voor het goede doel. Dit jaar organiseert de stichting Beemstermasters voor het eerst de Beemster Erfgoed Marathon. Een deel van de opbrengsten van deze marathon zullen worden gedoneerd aan een goed doel.