KiKa Golfdag bij BurgGolf

23 august 2012
Purmerend

Met deelname aan de KiKa Golfdag steun je de Stichting Kinderen Kankervrij. Golfers kunnen zich inschrijven voor de golfwedstrijd in Texas Scramble vorm met verrassende elementen, de mensen die nog niet (zo goed) kunnen golfen kunnen een masterclass volgen. Alle donaties van de dag komen geheel ten goede aan onderzoek naar kinderkanker.

De eerste KiKa Golfdag was kleiner opgezet dan deze achtste editie, maar de intentie is hetzelfde gebleven. 'We bedachten enkele jaren geleden dat er zoveel bedrijfsdagen en - toernooien werden gespeeld op de golfbaan, waarom dan eigenlijk niet voor een goed doel?' legt Frits Hirschstein, een van de oprichters van Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) uit.

'Het leuke van de KiKa Golfdag is dat je met het uitvoeren van je hobby golf een goed doel steunt. Naast dat we natuurlijk een mooi bedrag willen ophalen met dit evenement, vinden we het ook heel belangrijk dat de mensen een leuke dag beleven. Het gaat om het plezier van de dag en het feit dat er zoveel mensen met KiKa bezig zijn. Dat is net zo belangrijk als de opbrengst.'

De KiKa Golfdag is anders dan andere golfdagen voor het goede doel, benadrukt Frits, samen met mede-organisator de Purmerendse Jacqueline ten Klei. 'Er wordt niet alleen maar een toernooi gespeeld, er lopen ook jeugdspelers van 15 tot 18 jaar uit de Nederlandse selectie een aantal holes met de deelnemers mee. Zij proberen in de baan om extra geld in te zamelen voor het goede doel ook 'weddenschappen' af te sluiten met de mensen.' Ook tijdens de ronde die men in wedstrijdvorm loopt, komen de sportievelingen op diverse holes uitdagende 'verrassingen' tegen.

Beat the Pro

Een ander opvallend onderdeel van de KiKa Golfdag is 'Beat the Pro'. Hierbij nemen de deelnemers aan de golfdag het in 'alternatieve golfvormen' op tegen professionele topsporters uit andere disciplines. Jacqueline: 'Onder meer Ellen Hoog, lid van het Nederlands dameshockeyteam dat op de Olympische Spelen in London goud haalde, zal aanwezig zijn.' Ook de spelers van de Ajax A1 zullen, samen met hun assistent-trainer en oud-profvoetballer Kenneth Perez, een spelletje voetgolf spelen. KiKa-ambassadeurs Hein Vergeer en Willem van Hanegem geven in Purmerend ook acte de presence.

De golfdag wordt afgesloten met een diner, waarbij ook een veiling plaatsvindt. Frits: 'Een van de kavels hiervoor is een door Youp van 't Hek en de zelf ook golfende striptekenaar Hein de Kort gemaakte golfstrip.'

Wie wil meespelen tijdens de KiKa Golfdag kan zich met een donatie van 450 euro inschrijven voor de wedstrijd. Wie het golfspel nog niet goed onder de knie heeft, maar het goede doel toch wil steunen, kiest voor de Masterclass. Meer informatie over de speciale golfdag en de mogelijkheden tot sponsoring en doneren is te vinden op www.kikagolfdag.nl of via kikagolfdag@kika.nl.