Hartverwarmende acties voor Puck

06 september 2011
Purmerend

Puck heeft neuroblastoom, een zeldzame vorm van kanker. Voor behandeling moet zij op korte termijn naar Amerika. En daar is geld voor nodig. Vandaar de stichting. 'Het is zo hartverwarmend hoe iedereen met ons meeleeft en ons probeert te helpen', aldus de ouders van Puck.

De stichting was nauwelijks opgericht of de sociale media gingen ermee aan de haal. Op twitter werd de twitter-account van Puck door een aantal fanatieke twitteraars opgepakt. Wat er daarna gebeurde, is bijna bizar te noemen. Een Geluk voor Puck dag werd uitgeroepen en bekende Nederlanders als Gordon, Leontine Borsato en Carice van Houten pakten het bericht op twitter op. En dat terwijl het eerste persbericht nog de deur uit moest.

Niet ieder kind komt in aanmerking voor de behandeling in Amerika; Puck wel. Ze moet eerst haar behandeling in Nederland afmaken eer ze naar Amerika kan. In Philadelphia krijgt ze vervolgens in het voorjaar een speciale immunotherapie voor neuroblastoom-patiëntjes. Dit is het enige ziekenhuis ter wereld waar deze behandeling, die een half jaar ongeveer duurt, wordt gegeven. Puck gaat samen met haar ouders en haar broer Mees (10) en Eva (13) naar Amerika. De behandeling wordt zeer waarschijnlijk door de verzekering vergoed, maar alle bijkomende kosten niet. Deze financiële last (denk aan onbetaald verlof, verblijf in Amerika, red.) kan de familie De Vries niet dragen.

Flessen
Zo'n 50.000 à 60.000 euro is er nodig. Terwijl de eerste officiële actie van de stichting (deelname van de apotheken aan de Dam tot Dam wandeltocht, red.) nog moet plaatsvinden, is er nu al 38.000 euro binnengekomen. In het hele land worden flessen opgehaald, staan collectebussen op de toonbanken en worden acties gehouden. Bij de Spar winkels wordt zelfs een extra knop aangemaakt bij de lege flessen automaat om rechtstreeks te doneren aan de stichting.

Loterij
Ook lokaal komen de acties van de grond. Zo gaat Marijke Rose van De Speelse Kater gratis muziekworkshops geven aan peuters (zie www.despeelsekater.nl) en houdt Weidevennesports een spinningmarathon op vrijdag 9 september van 19.00-21.00 uur. Marc Molenaar uit Volendam gaat op 25 september twee kindervoorstellingen geven in de PX in Volendam. Blinckers in Purmerend houdt een loterij en geeft een horloge weg. Mevrouw Sies uit Purmerend is alle winkels afgegaan voor artikelen, die zij binnenkort op de markt gaat verkopen.

De Purmerendse buurmeisjes Charissa, Benthe, Zoe en Ashley gingen langs de deuren om legen flessen op te halen voor Puck.  

Op www.gelukvoorpuck.nl staan alle acties vermeld. Wie een actie wil doen, kan contact met de stichting opnemen zodat het op de website vermeld wordt.

Mocht er meer geld binnenkomen, dan wordt een ander gezin geholpen die in dezelfde situatie zit en een donatie gedaan aan Villa Joep voor meer onderzoek naar neuroblastoom. Ieder bedrag is welkom: doneer op 54.18.45.012 t.n.v. Stichting Geluk voor Puck.nl.