Dag van het park in Spijkenisse

16 may 2012
Spijkenisse

Park Waterland Zuidrand is de locatie waar alle activiteiten op 27 mei tussen 11.00 en 15.00 uur plaatsvinden. Zo is er een parkexcursie met informatie over de dieren die in het park leven. De manege en de politiehondenvereniging geven demonstraties. Wie nieuwsgierig is, kan de dierenambulance eens goed van dichtbij bekijken.

Medewerkers van rayon Oost geven informatie over groenbeheer en verzorgen een kettingzaagdemonstratie. Kinderen kunnen zich uitleven op een springkussen. Verder zijn er knutselactiviteiten: kinderen kunnen windmolentjes, insectenhotels en placemats maken. 

Park Waterland Zuidrand ligt ingeklemd tussen Spijkenisse en Hekelingen en is verdeeld in een recreatief en een ecologisch beheerd gedeelte. De activiteiten zijn te vinden in het parkgedeelte achter de Sterrenwacht. Informatie over dieren kunt u krijgen in het ecologisch beheerde gedeelte van het park (tussen busbaan en Meeldijk). Daar starten ook de excursies. 

De Dag van het Park is op 27 mei tussen 11.00 en 15.00 uur. Om 11.00 uur start de dag met een gezamenlijke (gratis) brunch. De gemeente adviseert lopend of fietsend naar het park te komen. Dit omdat er in de omgeving weinig parkeerplaatsen zijn.