Van Schaik op WK Deltavliegen

11 january 2013

sanderdelta.nl. Met zo'n 120 andere piloten uit 23 landen wordt in Forbes gestreden om de wereldtitel dat nog tot 18 januari duurt. In dit elf dagen durend WK worden de delta-vliegpiloten met een ultra light vliegtuig opgesleept, vanwaar ze taken met hoogtes tot zo'n 3000 meter boven het vlakke land vliegen. De grootst gevlogen afstanden in deze fysiek zware wedstrijd kunnen wel meer dan 200 kilometer bedragen, waarbij vlucht-duren tot zes of zeven uren niet ondenkbaar zijn.

Tijdens een deltavliegwedstrijd vliegen de deelnemers, door telkens gebruik te maken van thermiek, elke dag in meerdere uren een route van vele tientallen kilometers afhankelijk van de weersomstandigheden. De route gaat via vooraf bepaalde gps-keerpunten naar goal. Er worden dagelijks punten toegekend voor de snelheid en de gevlogen afstand. Wereldkampioen is de man of vrouw die na de elf wedstrijddagen de meeste punten heeft.

Door de kernploeg is voorafgaand aan deze wedstrijd veel gewerkt aan de conditie. De selectie voor het WK bestaat uit Sander van Schaik uit Simonshaven, Martin van Helden uit Hank, Tanno Rutten uit Weert, Gijs Wanders uit Amsterdam en Joost Eertman uit Oldenzaal. Resultaten zijn te volgen op www.forbesflatlands.com, op www.sanderdelta.nl of op www.zeilvliegen.nl.

SIMONSHAVEN