Lied 'This is my life' dekt precies de lading

23 july 2012
Utrecht

Naast frustratiesessies en dumpsessies organiseert de 36-jarige psychologe ook spiegelsessies, waarbij ze je letterlijk een spiegel voorhoudt of sessies die de dingen benadrukken die wél goed gaan in je leven. Want Tarry-Kruger wil met haar bedrijf This Is My Life! mensen helpen. "Mensen die niet lekker in hun vel zitten, vastlopen in werk of relaties of te veel vastzitten in het 'moeten' en daardoor niet toekomen aan de dingen die ze echt willen", legt Tarry-Kruger uit. "Ik zie mijzelf als een instrument om anderen verder te helpen dan waar ze nu zijn. Soms is het gewoon belangrijk om met een onafhankelijk persoon te praten over waar je mee bezig bent."

In 2002 studeerde Tarry-Kruger af als klinisch pychologe en werkte daarna bij een aantal andere organisaties. Bij de Rabobank had zij een rol bij de invoering van het nieuwe werken, ze werkte als assessment psycholoog bij een commercieel HR Adviesbureau en hielp een aantal jaren als werkcoach bij het UWV mensen aan het werk. Eén ding miste ze echter in al die banen: tijd en rust om cliënten echte aandacht te geven. En dat staat nu centraal in haar eigen bedrijf.

Hoe ben je begonnen?

"Zo'n twee à drie jaar vroegen mensen steeds aan me waarom ik niet voor mezelf begon. Wat me steeds tegenhield, was het idee dat ik toch echt geen ondernemer ben die risico's durft te nemen en zichzelf goed weet te verkopen. Totdat een kennis tegen me zei dat ik gewoon moest beginnen. En dat heb ik gedaan. Het commerciële, het netwerken dat ik vroeger niet leuk vond, vind ik nu een uitdaging. Je kunt me dus ook op de LINK Borrels hier in Vleuterweide vinden. Ik draag mijn eigen filosofie uit."

Wat is die precies?

"Dingen doen hoe jij het wilt doen. Als je ergens mee bezig bent en dat voelt niet goed, dan kan je daar zelf op ingrijpen. Je bent zelf verantwoordelijk. Als je niet happy bent en je verandert daar niets aan, dan gebeurt er ook niets. Dus: blijf je een toeschouwer aan de zijlijn van jouw leven of ga je er wat van maken? Ik help mensen die op zo'n kruispunt zijn aangekomen."

Hoe ben je bij de niet alledaagse naam gekomen?

"Dat is eigenlijk heel bijzonder. Ik werd op een gegeven moment wakker met het liedje 'This is my life' van Shirley Bassey in mijn hoofd. Het dekte precies de lading die ik wil uitdragen."

Je predikt veel optimisme, zowel in je filosofie als in je huisstijl. Ben je zelf een rasoptimist?

"Eigenlijk ben ik zelf een type dat overal spoken en beren op de weg ziet. Daarom weet ik als beste hoe ik anderen kan helpen. Misschien is het een soort omgekeerde projectie? Ook ik leer er zelf continu van. Als het huis onopgeruimd is, kan ik nu even afstand nemen om toch even lekker op mijn gemak een kopje thee te drinken. Dat soort keuzes daar gaat het om."

Karlien Tarry-Kruger schrijft wekelijks een blog op haar website www.timl.nl over dingen waar ze tegen aanloopt of waar mensen in haar omgeving haar toe inspireren.