Incubate wint titel ?Leukste stadsevenement?

24 november 2012

In 2011 was Play Me, Im Yours van de Britse kunstenaar Luke Jerram het meest in het oog springende project van Incubate. Daarvoor plaatste Incubate een week lang meer dan honderd pianos in de openbare ruimte van Tilburg, die door iedereen bespeeld mochten worden. Dit project gaf voor de jury van de Nationale Evenementenprijzen de doorslag om de prijs naar Incubate te laten gaan. De prijs werd op vrijdag 2 juni uitgereikt door de burgemeester van Utrecht, Aleid Wolfsen.

Publieksgroepen
Joost Heijthuijsen, bestuurslid van Incubate: “Het is geweldig dat niet alleen bezoekers van Incubate genieten, maar dat ook collegas ons steeds meer op waarde weten te schatten. We proberen al acht jaar zoveel mogelijk verschillende publieksgroepen op innovatieve manieren aan te spreken, via zowel de vooruitstrevende programmering als via innovatieve marketing. Daarom zijn deze prijzen een grote steun in de rug zijn naar de editie van ons festival in september 2012.”

Online conversatie
Een week voor Incubate tot Leukste Stadsevenement van Nederland werd gekozen, won Incubate op dinsdag 29 mei nog een prijs. De Gouden Struis 2012, de prijs voor de beste marketingcampagne binnen de podiumkunsten ging voor het eerst naar twee winnaars: Incubate en het Parktheater in Eindhoven. Incubate won de prijs voor Loyal Class, een in 2011 ontwikkeld platform waarbij online conversatie over Incubate beloond wordt.

Portretten van moeders
Als opvolger van Play Me, Im Yours plaatst Incubate in 2012 onder de noemer Inside Out honderden portretten van moeders door de Tilburgse binnenstad. Daaraan mag iedereen mee doen via www.insideouttilburg.nl.

Incubate vindt in 2012 plaats van 10 tot en met 16 september op meer dan twintig locaties in Tilburg. De ticketverkoop is inmiddels gestart. Kaarten zijn te koop via de website, maar ook bij Free Record Shop in Nederland en België en bij Sounds Records en 013.