'Hilversum Denkt' komende zaterdag in centrum

05 april 2016
Hilversum

Hilversum Denkt - de veertiende editie - is een initiatief van de gezamenlijke denksport verenigingen van Hilversum en de gemeente. Het doel is de Hilversumse bevolking te betrekken bij de plaatselijke denksportclubs schaken, bridge, dammen en go. Gespeeld wordt in het centrum van Hilversum, midden tussen het winkelende publiek. Dit jaar in een grote tent op de Kerkbrink, in de Gooische Brink en in gebouw De Akker (Melkpad 14A).

De schaakliefhebbers moeten in de passage van de Kerkstraat zijn; winkelcentrum De Gooische Brink. Schaakcoryfee en Mister Chess van Nederland Hans Böhm verzorgt zowel in de ochtend (van 10.30 tot 12.00 uur) als in de middag (tussen 13.30 en 15.00 uur) een schaaksimultaan. Iedereen kan gratis aanschuiven. Het is geen officiële simultaan, het is met name bedoeld voor kinderen en winkelend publiek.

De Go spelers zitten in de grote tent op de Kerbrink en spelen een toernooi om de Hilversum Denkt 2015 trofee. Tamara Havik, Go topspeler van de Nederlandse dames (tweede op NK dames 2016), verzorgt demonstraties en leert iedereen de spelregels. Ook op de Kerkbrink strijden de dammers in een sneldamtoernooi om het kampioenschap van de UPDB, de Utrechtse Provinciale Dam Bond.

Het bridgetoernooi is in gebouw de Akker. Voor de kenners: het wordt een topintegraal met Butlertelling met een ochtend- en middagsessie. Beide sessies bestaan uit zes rondes van drie spellen.

Naast de traditionele spelen/sporten staan ook enkele onbekende in de spotlights. Zo is er Othello, als denkspel ontstaan in het begin van de negentiende eeuw. Het vermoeden bestaat dat Othello oorspronkelijk een kinderspel is geweest, dat gespeeld werd op een Go bord in de tijd dat Go in Japan terecht kwam. Othello is ook bekend als Reversi. Het denkspel Havannah is het snelst te leren van bijna alle denksporten, dat kan zelfs in één minuut. Maar Havannah doet qua mogelijkheden niet voor de andere denkspelen onder.

Verdere informatie en inschrijven voor de toernooien: www.hilversumdenkt.nl