Inschrijving open voor Rotary Classic Car Rally

20 january 2016
Bussum

Tientallen prachtige classic cars van Bentley's, Rolls, Morris Minor, stokoude Volvo, Triumph TR3A, Ford Mustang Convertible en Austin Healey uit 1953 staan te wachten bij de start. De jaarlijkse Rotary Classic Car Rally (RCCR) wordt sinds 2004 verreden met ruim 100 deelnemende equipes.

Vroeggeboorten

De opbrengst van deze rally komt ten gunste van een onderzoek van het Emma Kinderziekenhuis AMC naar een nieuwe behandeling van te-vroeg geboren baby's. 'Te vroeg geboren baby's hebben vaak op latere leeftijd ernstige motorische en cognitieve achterstanden. In het Emma Kinderziekenhuis AMC is ontdekt dat die achterstanden kunnen worden beperkt met een digitaal aangeboden fysiek trainingsprogramma van vier maanden', aldus Rino Schreuder, voorzitter van de Rally Stichting. 'Hoe mooi is het om na een vroeggeboorte zelf aan de slag te kunnen gaan met de gerichte ontwikkeling van je kind? De opbrengst van de Rotary Classic Car Rally wordt besteed aan een wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit en bruikbaarheid van dit unieke thuistrainingsprogramma van het Emma Kinderziekenhuis AMC.'

De inschrijfkosten voor de rally zijn 250 euro en via www.rccr.nl. De RCCR wordt voor georganiseerd door de Rotary Club Bussum.