Aanpak huisartsentekort door start praktijk in Hilversum Oost

23 march 2015
Hilversum

Ze nemen hun intrek in het pand van het Centrum voor Tandheelkunde Hilversum. Door het groeiende tekort aan huisartsen in de regio en de patiëntenstops bij de diverse omliggende praktijken zijn Oudhof (35) en Pot (34) gevraagd dit gat te vullen. Hierdoor bieden zij de mogelijkheid om de huisarts weer dicht bij huis te hebben.

Door de in aanbouw zijnde projecten Villa Industria en Anna's Hoeve wordt in de toekomst het huisartsentekort alleen maar nijpender en wordt in opdracht van woningcorporatie Dudok Wonen in 2016 op de kruising Anthony Fokkerweg en Minckelerstraat een nieuw gezondheidscentrum gerealiseerd. Totdat zij hun intrede kunnen nemen in dit centrum, betrekken Oudhof en Pot de naastgelegen Jan van der Heijdenstraat.

De twee artsen willen laagdrempelig bereikbaar zijn en dragen hier zorg voor op verschillende manieren. Zo kunnen afspraken, consulten en herhaalrecepten online worden afgehandeld. Ook is er ruimte voor persoonlijk contact voor de patiënten die dat op prijs stellen. 'Wij vinden het belangrijk dat we elke patiënt op de meest passende wijze kunnen behandelen', aldus Pot. 'Sommige mensen willen graag snel en efficiënt geholpen worden, die kunnen gebruik maken van onze digitale mogelijkheden en besparen zichzelf soms de tijd om langs te komen. Dit levert ons uiteraard ook tijd op om iets langer voor complexere vragen te kunnen uittrekken of om huisbezoeken te kunnen afleggen.'

Kijk voor meer informatie op www.huisartsenpraktijkhilversumoost.nl.