Bestaan van Muizenfort blijft onzeker

07 may 2013
Muiden

De SMMM is de huidige 'bewoner' van het fort en heeft een nieuw plan ingediend om de gemeente van de kosten te ontlasten. De stichting wil het museum in het Muizenfort herontwikkelen en uitbreiden. Het fort wordt dan ingericht als educatie- en informatiecentrum voor erfgoed van de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. SMMM wil ook een VVV-kantoor openen in het fort.

De Piraat

De 'Piraat van Muiden' is een organisatie die zich vrijwillig inzet voor terminale zieke kinderen en wil het fort voor zes ton kopen om daarvan haar kantoor te maken en om de zieke kinderen en hun familie een leuke dag te bezorgen. Daarnaast wil de 'Piraat' het fort gebruiken als museum, koffiecorner, opzetten van rondvaarten, expositieruimte en voor muzikale optreden.

Teleurstellend

Vorige week vond er een gesprek plaats tussen de gemeente en de stichting. De 'Piraat van Muiden' sloeg de uitnodiging voor het gesprek af. De gemeente ziet graag een samenwerking tussen beide organisaties maar dat de 'Piraat' niet aanwezig was, werd door wethouder Wimar Jaeger als teleurstellend ervaren. Het plan van de SMMM wordt nu als 'bespreekbaar' beschouwd, mits de stichting het financieel sterker kan maken. De 'Piraat van Muiden' zegt nog niet afgehaakt te zijn.