Botters zoeken nieuwe bemanning

06 november 2012
Huizen

De Stichting Huizer Botters heeft nu vier botters, de HZ 1, 45, 108 en de net overgenomen BU 39. Met deze botters zijn het afgelopen seizoen zo'n 450 tochten en tripjes gemaakt. De schuiten zijn daarbij door zo'n 65 actieve vrijwilligers bemand. Dat was wat minder druk dan 2011, veroorzaakt door het mindere weer in het voorjaar, de economische crisis en het niet altijd positieve publicitaire geweld rond de Oude Haven.

De BU 39 heeft daarbij niet meegedraaid, maar wordt bij de seizoensopening 2013 op 12 april omgenummerd naar een HZ nummer en gedoopt met de naam die de gulle gever bepaalt. Dan gaan alle vier de botters in de vaart voor het seizoen 2013. En daarbij zijn nieuwe bemanningsleden, die willen varen als schipper of maat, van harte welkom. Mensen met affiniteit met varende monumenten, bij voorkeur met zeilervaring, een vlotte babbel en zin om ook aan het onderhoud mee te werken kunnen zich aanmelden.

Om een ervaren schipper of maat te worden biedt de stichting een gedegen opleiding, zowel in theorie maar vooral in de praktijk. Er wordt elke veertien dagen getraind. Geinteresserden zijn donderdag 22 november welkom in de Botterwerf. Dan is er vanaf 20.00 uur een bijeenkomst voor bemanningsleden. Voor meer informatie: bel Gert Jan Schaap 06-20132824 of mail [email protected].