Gratis busvervoer als vervanger servicepunten bibliotheek

06 november 2012
Hilversum

'Na sluiting van enkele servicepunten van de bibliotheek, bleek er veel behoefte te zijn om naar die mooie grote centrale bibliotheek te gaan', meldt Ellie de Ridder namens de bibliotheek. 'Het is iets verder weg, maar je vindt er alle landelijke dagbladen, een grote collectie tijdschriften en (groot-letter)boeken.'

Momenteel zijn er in Hilversum drie locaties waar ouderen, sinds een maand, iedere vrijdag op de bus kunnen stappen: Flat Kerkelanden (tussen 9.30 en 10.00 uur), Gooierserf (10.15 en 10.45 uur) en Boomberg (11.00 en 11.15 uur). De bus, met plaats voor acht personen, rijdt telkens heen en weer van verzorgingshuis naar bibliotheek. In de toekomst komen er meer ophaallocaties in 't Gooi. Doel is het bibliotheekgebruik voor deze doelgroep levend te houden; rollator of rolstoel kunnen mee.

Bibliotheekgebruikers die graag eens naar een grotere bibliotheek willen, kunnen vanuit Weesp en omstreken, naar Hilversum meerijden. Ook vanuit Nederhorst den Berg, Muiden en/of Muiderberg kan men naar een bibliotheek naar keuze vervoerd worden. De hele vrijdag verzorgt het Rode Kruis, afdeling Weesp, deze ritten.

Al deze dienstverleningen zijn voor de geïnteresseerden gratis. Dat is mogelijk dankzij het Rode Kruis en de bibliotheek zelf plus nog een sponsor die graag anoniem wil blijven. Om te lenen heeft de bezoeker nog wel een abonnement nodig.

Ouderen die van deze dienst gebruik willen maken, dienen vooraf wel even te bellen. Dat kan via 035-6212942 of 0294-412704.