Muiderslot decor voor speelfilm 'De Club van Sinterklaas'

11 july 2012
Muiden

Alle bekende Pieten, Sinterklaas en veel andere karakters uit de RTL4-serie doen mee in de film. Het verhaal: Laura van Bussel, die de rol van Katja speelt en Julian Ras als Mees, gaan op onderzoek uit. Want wat is er met de Sint gebeurd? Waarom was hij weg en waarom doet hij zo anders als hij er weer is? De twee kinderen komen in aanraking met de Speelgoeddokter. Heeft hij er iets mee te maken?

Deze eerste bioscoopfilm is geen vervolg op de serie. Speciaal voor de film werd een nieuw scenario geschreven. In De Club van Sinterklaas & Het Geheim van de Speelgoeddokter is Sinterklaas veranderd als hij ineens weer opduikt. Hij zegt onaardige dingen en hij gedraagt zich vreemd. Pakjesavond loopt daarom gevaar, de Pieten van de Club doen er samen met Mees en Katja alles aan om het mysterie te ontrafelen. De fans van de serie zullen smullen van het spannende verhaal, dat zich dus onder andere in en om het Muiderslot afspeelt. Behalve bij het Muiderslot zijn er ook op andere plekken in de regio opnamen van de film. Zo staat de cast vrijdag 20 juli in Hilversum.

Naast Sinterklaas en alle bekende pieten, zoals Muziekpiet, Testpiet, Profpiet, Coole Piet, Hoge Hoogte Piet, Keukenpiet, Kluspiet, Hulppiet en Hokuspokuspiet zijn er ook rollen voor bekende Nederlandse acteurs, zoals Victoria Koblenko, Charly Luske en Wilbert Gieske.

De film draait vanaf 3 oktober in de Nederlandse bioscopen.