Ankevener bouwt mee aan duurzame Hummer

18 november 2011
Ankeveen

Het voertuig is ontworpen en gebouwd door studenten van de opleiding Mechatronica, Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek van het ROC MBO College uit Hilversum en studenten van de Hogeschool Utrecht. Van het ontwerpen tot het bouwen, alles doen de studenten zelf. De zonne-hummer is 5,55 meter lang, 2,7 meter breed en 2,9 meter hoog. Dit voertuig dient voor de expeditie van beroepsavonturiers Wilco van Rooijen en Fokke van Velzen die in 2012 vanaf Antarctica naar de Zuidpool rijden.

De 21-jarige Ankeveense Martijn de Kwant is één van de teamleden. Hij zit in zijn vierde en daarmee laatste jaar van Algemene Operationele Technologie waarbij hij kiest voor de afstudeerrichting Elektrotechnische Installatietechniek. Hij houdt zich bezig met alle electra in de auto. 'Ik heb nu de zonnecellen gesoldeerd, dat worden binnenkort de zonnepanelen en dan gaan we alles monteren.'

Zoals het nu gaat loopt alles volgens planning. De auto is voor de kerst klaar. Daarna reizen ze met een team van zeven man, inclusief de Ankevener, naar Finland af om de auto te testen. Daar houden ze alles bij en bij thuiskomst hebben ze nog vier weken de tijd om de auto aan te passen. Het voertuig gaat op expeditie in Antartica. Voor De Kwant is dit echt een toevoeging aan zijn opleiding. Zijn interesse ligt bij duurzame oplossingen binnen de elektrotechniek.

Hoogtepuntje aan de bouw zijn de banden die binnen gekomen zijn. Deze banden komen helemaal uit IJsland en zijn speciaal om te rijden op sneeuw. 'We hopen geen problemen tegen te komen en dat het eind december allemaal af is. Maar ik heb er goede hoop in', laat De Kwant nog weten.

Kijk voor meer informatie op www.teamantarctica.nl.