Servicepunten Gooierserf en St. Joseph gaan volgend jaar dicht

15 november 2011
Hilversum

Na het sluiten van de servicepunten Kerkelanden, De Egelantier en De Meent zijn vanaf 1 januari 2012 ook St. Joseph en Gooierserf dicht. 'Dat er in heel Nederland stevig bezuinigd wordt op culture instellingen en daarmee op de bibliotheken is bekend. Ook Hilversum ontkomt niet aan het nemen van verregaande maatregelen', meldt directeur Els Brons. 'De bibliotheek betreurt deze gang van zaken maar ziet in dat deze maatregelen noodzakelijk zijn.'

De twee servicepunten die overblijven zijn Noord (straks in het Lopes Diashuis) en Zuiderheide. Voor leners die vanwege lichamelijke beperkingen niet naar een ander servicepunt of naar de centrale vestiging kunnen komen bestaat de mogelijkheid gebruik te maken van de Bibliotheek aan Huis. Verder zijn er gesprekken met zorginstellingen gaande om een vervoersregeling op te zetten voor bezoek aan de bibliotheek in groepsverband.

In januari staat er bij de receptie in Gooierserf en in de bibliotheekruimte in St. Joseph een bak, waarin leners na 23 december hun boeken kunnen deponeren. Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.bibliotheekhilversum.nl.